Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vi-Siblin kuitulisä vatsan hyvinvointiin

Vi-Siblin kuitulisä vatsan hyvinvointiin


Etkö saa riittävästi kuitua ruokavaliostasi? Ota Vi-Siblin-kuitulisä osaksi arkea vatsan toimintaa tasapainottamaan.

Kuitu tekee hyvää vatsalle

Vatsa tarvitsee toimiakseen riittävästi kuituja. Moni saattaa kärsiä turhaan oikuttelevasta vatsasta, koska päivittäinen kuidunsaanti jää liian vähäiseksi. Etenkin liukenevien kuitujen lisääminen ruokavalioon voi helpottaa vaivoja. Liukenevaa kuitua on esimerkiksi kaurassa, pellavansiemenissä ja apteekista saatavassa ispaghulassa kuten Vi-Siblinissä.

Ota Vi-Siblin osaksi arkea

Vi-Siblin koostuu ispaghulansiemenkuoresta, joka tunnetaan myös nimellä psyllium. Vi-Siblin sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, joka pystyy sitomaan nestettä jopa 40 kertaa painonsa verran. Turvonneesta kuidusta syntyvä kasvilimamassa muodostaa voitelevan kerroksen. Näin se kykenee tasapainottamaan sekä kovaa että löysää vatsaa. 

Kuituvalmiste toimii parhaalla tavalla, kun sitä otetaan säännöllisesti muutaman kerran päivässä aterioiden yhteydessä. Oleellista suolen toiminnan tasaisuudelle on myös riittävä säännöllinen liikunta ja nesteen nauttiminen.

Oranssin pakkauksen Vi-Siblin sopii FODMAP-ruokavaliota noudattavalle

FODMAP- tai vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavan on tärkeä huolehtia riittävästä kuidunsaannista. Vi-Siblinillä lisäät kuitua ruokavalioosi vaivattomasti! Huomaathan, että Vi-Sibliniä on kahdenlaista. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, valitse oranssista pakkauksesta löytyvä Vi-Siblin, joka on makeutettu sakkaroosilla. Sinisen pakkauksen Vi-Siblin S sisältää sorbitolia, jota ei suositella FODMAP-ruokavaliota noudattavalle. 

Nauti Vi-Siblin-rakeet juomaan tai ruokaan sekoitettuna

Käytä Vi-Sibliniä säännöllisesti osana terveellistä ruokavaliota. Jos koet, että Vi-Siblin-rakeet on hankalaa nauttia juomalla, voit sekoittaa ne myös ruokaan (esim. puuroon, viiliin, smoothieen tms.) tai sirotella ruoan päälle, kunhan nautit annoksen kanssa vähintään lasillisen (110ml) vettä. Vi-Siblin-annos tulee nauttia heti ruokaan tai juomaan sekoittamisen jälkeen. Lue lisää Vi-Siblin-hoidon aloituksesta.

Lähteet:

  • Schwab U. Kuidun saannin lisääminen ravintoon.Käypä hoito artikkeli 2020.
  • Laatikainen R. Herkän vatsan valinnat. Kirjapaja 2021.
  • Reho T. Ärtyvän suolen oireyhtymä IBS.Terveyskirjasto Duodecim 2021.
  • Männikkö R, Antikainen A. Ärtyvän suolen oireyhtymän ravitsemushoito.Terveyskirjasto Duodecim 2020.
  • De Giorgio R, Volta U, Gibson PR. Sensitivity to wheat, gluten and FODMAP in IBS: facts or fiction? Gut 2016;65(1):169-78
  • Vi-Siblin valmisteyhteenveto