Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Näin aloitat Vi-Siblin-hoidon

Näin aloitat Vi-Siblin-hoidon


Vi-Siblin ja Vi-Siblin S ovat suolen sisältöä lisääviä kuituvalmisteita. Lue, mitä sinun tulee ottaa huomioon Vi-Siblin-hoitoa aloittaessasi.

Mitä Vi-Siblin-valmisteet ovat ja mihin niitä käytetään?

Vi-Siblin ja Vi-Siblin S ovat suolen sisältöä lisääviä kuituvalmisteita. Valmisteiden sisältämä ispagulansiemenkuori sitoo itseensä vettä, jolloin suolensisällön tilavuus kasvaa ja suolentoiminta normalisoituu. Vi-Siblin normalisoi ulosteen koostumusta, joten se hoitaa sekä kovaa että löysää vatsaa. Vi-Siblin on kasvirohdosvalmiste, jota käytetään toistuvan ummetuksen hoitoon, päivittäisen kuidunsaannin lisäämiseen sekä ulosteen pehmentämiseen kivuliaan ulostamisen helpottamiseksi. Vi-Siblin-valmisteita voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Miten Vi-Siblin-valmisteita käytetään?

Annostus

Ota Vi-Siblin tai Vi-Siblin S -rakeet suun kautta nesteen kanssa. Annostele rakeet pakkauksesta löytyvällä annosmitalla (huom. annospussipakkauksissa annos on valmiina).

Hoito aloitetaan tavallisesti yhdellä annoksella vuorokaudessa, minkä jälkeen annostusta suurennetaan vähitellen, kunnes toivottu vaikutus saavutetaan (tavallisesti 1-3 päivän kuluessa). Jos olet erityisen herkkävatsainen (esim. ärtyvän paksusuolen oireyhtymää sairastava), annosta tulee suurentaa hyvin hitaasti asteittain 1-2 viikon aikana. 

Huomaa: Lääkäri voi määrätä Vi-Siblin-valmisteita erilaisella annostuksella kuin mitä edellä mainittu. Noudata aina lääkärisi antamia ohjeita. 

Vi-Siblin hoito aloitetaan pienellä annostuksella ja suurennetaan hiljalleen siten, että hyvä vaikutus säilyy

Annoksen ottaminen

Vi-Siblin tai Vi-Siblin S -annos nautitaan sekoittamalla yksi annosmitallinen/annospussillinen rakeita vähintään 110ml:aan (noin lasilliseen) vettä tai muuta juomaa kuten hedelmämehua. Jos koet, että rakeet on vaikea nauttia juomalla, voit sekoittaa sen myös ruokaan (esimerkiksi puuroon, viiliin, smoothieen tms.) tai sirotella sen kiinteän ruoan päälle, kunhan nautit sen yhteydessä myös vaadittavan määrän nestettä (110ml). Vi-Siblin tai Vi-Siblin S -annos tulee nauttia heti juomaan tai ruokaan sekoittamisen jälkeen.

Rakeet on otettava vähintään 0,5 - 1 tuntia ennen muita lääkevalmisteita tai niiden jälkeen.

Vaikutus alkaa 12-24 tunnin kuluttua. 

Huomaa: Vi-Siblin-valmisteita ei saa ottaa juuri ennen nukkumaanmenoa. 

Vi-Siblinin voit nauttia esimerkiksi raikkaaseen smoothieen sekoitettuna

Mahdolliset haittavaikutukset

Vi-Siblin-valmisteiden yleisiä haittavaikutuksia (useammalla kuin yhdellä henkilöllä tuhannesta) ovat vatsan nipistely ja ilmavaivat (ohimeneviä). 

Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkihenkilökunnalle.

Vi-Siblinin yleisiä haittavaikutuksia ovat vatsan nipistely ja ilmavaivat. Ne ovat kuitenkin ohimeneviä.

Lähde:

  • Vi-Siblin valmisteyhteenveto