Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vaihtoehtoisia tapoja nauttia Vi-Sibliniä: smoothie

Vaihtoehtoisia tapoja nauttia Vi-Sibliniä: smoothie


Nauti Vi-Siblin-annoksesi sekoittamalla se raikkaaseen smoothieen. Täältä löydät raikkaita smoothiereseptejä, jotka sopivat myös FODMAP-ruokavalioon.

Vaihtoehtoisia tapoja nauttia Vi-Siblin-annos

Vi-Siblin-hoidossa on tärkeää, että se nautitaan aina riittävän nesteen kera (vähintään lasillinen vettä). Vi-Siblin-annoksen voi kuitenkin sekoittaa myös ruokaan kuten viiliin tai puuroon tai ripotella kiinteän ruoan päälle, kunhan annoksen kanssa muistaa aina nauttia riittävän määrän nestettä.

Sekoita Vi-Siblin raikkaaseen smoothieen

Voit nauttia Vi-Siblin-annoksesi esimerkiksi sekoitettuna raikkaaseen smoothieen. Kokeile esimerkiksi alla näkyviä smoothieohjeita! 

Vihreä smoothie

Sekoita Vi-Siblin vihreään smoothieen

Ainesosat:

1 kurkku

50 g lehtikaalia

50 g pinaattia

0,5 dl laktoositonta, maustamatonta maitorahkaa

1,5 dl vettä

Valmistusohje:

Sekoita vihannekset blenderissä hyvin ja lisää lopuksi mukaan maitorahka. Sekoita mukaan yksi annosmitallinen/annospussillinen Vi-Sibliniä. Liian paksun smoothien voi ohentaa lisäämällä vettä. Nauti heti. Huom. Tämä smoothie sopii myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.


Marja-kaurasmoothie

Sekoita Vi-Siblin raikkaaseen marja-kaurasmoothieen!

Ainesosat:

1 banaani

2 purkkia Yosaa

2 dl kotimaisia marjoja

vettä mieltymyksen mukaan

Valmistusohje:

Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mukaan yksi annosmitallinen/annospussillinen Vi-Sibliniä. Lisää vettä sen verran, millaisen koostumuksen haluat, mutta muista, että Vi-Siblin-annoksen kanssa nestettä on nautittava vähintään 110ml (noin lasillinen). Nauti heti. 

Lähteet:

  • Vi-Siblin valmisteyhteenveto
  • the Monash University Low FODMAP Diet -sovellus