Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Miten syödä hyvin kiireessä?

Miten syödä hyvin kiireessä?


Kiireenkin keskellä on syytä huolehtia vatsan hyvinvoinnista. Lue vinkit arkipäivää helpottamaan!

Kun kiireinen arki painaa päälle, syö moni huomaamattaan hieman miten sattuu ja kärsii turhaan vatsanväänteistä. Keräsimme muutaman neuvon, joiden avulla arjen ruokailuihin saa tarvittavaa ryhtiä, terveellisyyttä ja vatsaystävällisyyttä.

1. Älä päästä nälkää liian suureksi

Suunnitelmallisuus auttaa välttämään nopeita, epäterveellisiä ratkaisuja. Silloin kun nälkä pääsee kasvamaan liian suureksi, alkavat rasvaiset, runsaasti energiaa sisältävät ruuat houkuttelemaan liikaa. Muista siis pitää kiireisenä päivänä mukanasi ravitsevia välipaloja, esimerkiksi hedelmiä tai välipalakeksejä.

2. Osta kerralla koko viikon ruuat

Kun suunnittelet viikon ruokalistan ja teet ostokset etukäteen, ei töiden jälkeen tarvitse mennä enää ruokakauppaan raapimaan nälkäisenä päätään, vaan voi tulla suoraan kotiin valmistamaan ruuan, johon ainekset ja ajatus ovat valmiina. Kannattaa suunnitella viikon varrelle pari sellaista ateriaa, joista riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

3. Rauhoita ruokailuhetket

Ruokailuhetken ajaksi on hyvä rauhoittua syömään kiireettä pöydän ääreen, sillä hotkimisen ohessa vatsaan pääsee myös ilmaa, mikä pahentaa vatsaoireita.

4. Suosi sesonkiaineksia

Kun käytät sesongissa olevia raaka-aineita, säästät pitkän pennin ja loihdit parhaan makuelämyksen. Sesonkiaineksista on aina tarjolla tuoreita reseptejä, sillä ruokaan keskittyneet lehdet ja blogit elävät myös sesonkien mukaan. Sesonkien seuraamista helpottamaan on luotu erilaisia palveluita, kuten Satokausikalenteri.

5. Valitse einekset viisaasti

On täysin hyväksyttävää helpottaa ruuanlaittoa valmiilla tai puolivalmiilla ruuilla, mutta silloin kannattaa vilkaista ainesosaluetteloa. Monissa eineksissä on turhan paljon rasvaa ja suolaa, mutta valikoimista löytyy myös tavallisia kotiruokia, joita ei kannata turhaan kammota.

6. Kerää talteen nopeita ja hyviä arkireseptejä

Kun sinulla on tallessa edes pieni reseptipankki, ei suunnittelua tarvitse joka kerta aloittaa alusta, vaan voit palata hyviksi havaittujen suosikkien ääreen helposti uudestaan. Mainio paikka aloittaa on Hyvä vatsa - sivuston reseptipankki, josta löydät FODMAP-ruokavalioon soveltuvia reseptejä niin arkeen että juhlaan.