Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Herkän vatsan uudenvuoden lupaukset

Herkän vatsan uudenvuoden lupaukset


Listasimme viisi helppoa ohjetta, joista vatsasi kiittää. Ota vinkit osaksi normaalia jokapäiväistä elämääsi!

1. Liiku säännöllisesti

Säännöllinen liikunta tuo mukanaan valtavasti terveyshyötyjä. Liikunta edistää myös vatsan hyvinvointia. Hikiliikunnan lisäksi viikko-ohjelmaan kannattaa sisällyttää hyötyliikuntaa, kuten kävelyä, pyöräilyä ja portaiden kävelemistä hissin käytön sijaan. Säännöllinen liikunta ehkäisee paitsi ruoansulatusvaivoja myös ylipainon kertymistä, mikä helposti lisää vatsavaivoja.

2. Selätä stressi

Säännölliset rentoutus- ja meditaatioharjoitukset voivat rauhoittaa tehokkaasti sekä vatsaa että mieltä. Erilaisista rentoutus- ja stressinhallintamenetelmistä voi olla hyötyä, etenkin silloin kun elämäntilanteessa tapahtuu suuria muutoksia.

3. Syö säännöllisesti

Vatsasi voi paremmin, kun syöt säännöllisesti kohtuullisen kokoisia, kevyitä ruoka-annoksia rauhassa pureskellen. Tärkeintä olisi välttää liian pitkiä ateriavälejä, ettei vihdoin syömään päästessään syö hotkien ja liian raskaan annoksen. Huonosti pureskeltu ruoka sulaa heikosti, ja hotkiessa ruuan mukana suolistoon pääsee kulkeutumaan myös ilmaa.

4. Nuku tarpeeksi

Riittävä lepo ja uni ovat ihmisille tuiki tärkeitä, myös vatsan toiminnan kannalta. Stressi ja psyykkinen kuorma korostuvat, jos unen määrä ja laatu ovat riittämättömiä.

5. Tarkkaile, mitä syöt

Ruoka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja terveyteen. Ruualla on keskeinen vaikutus myös vatsavaivojen synnyssä. Ruoan ja erilaisten ainesten vaikutus elimistöön on yksilöllistä, mutta kiinnittämällä huomion syömiseen opit, mitkä ruoka-aineet juuri sinulle sopivat.