Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nuudeliwokki ja marinoitua kananrintaa

Nuudeliwokki ja marinoitua kananrintaa


Nuudeliwokki ja marinoitu kananrinta on helppo ja maistuva arkiruoka. Marinoimalla kanan valmiiksi jo edellisenä iltana, valmistat nopeasti herkullisen FODMAP-ruokavalioon sopivan lounaan tai päivällisen.

Ainesosat:

1 kananrinta per syöjä

1 puntti korianteria

1 sitruunan kuori

oliiviöljyä

pippuria

1 levy riisinuudelia per syöjä

50 g bambunversoja

2 kevätsipulin vihreää vartta

2 paksoita

100 g kiinankaalia

1 pieni kesäkurpitsa

100 g vihreitä papuja

ituja

soijaa maun mukaan

oliiviöljyä maun mukaan

seesaminsiemeniä

Valmistusohje:

Marinoi kana hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä iltana. Sekoita marinadia varten sitruunankuori, hienonnettu korianteri ja oliiviöljy, ja mausta pippurilla. Hiero marinadi kanan pintaan ja laita jääkaappiin.

Suolaa marinoitunut kana ja laita uuniin. Paista ensimmäiset viisi minuuttia 220 asteessa, laske lämpötila 120 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Voit sillä aikaa valmistaa wokin.

Laita nuudelit likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Leikkaa sillä välin kaikki vihannekset ohuiksi suikaleiksi. Ota nuudelit pois vedestä ja anna kuivua. Paista kaikki vihannekset kuumalla pannulla ja mausta suolalla, pippurilla, jauhetulla korianterilla, seesaminsiemenillä, oliiviöljyllä ja soijalla. Laita vihannekset sivuun kulhoon. Lämmitä pannu uudestaan kuumaksi ja paista nuudelit nopeasti pannulla. Mausta soijalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita pannulla vihannekset nuudelin joukkoon niin, että ne lämpenevät uudestaan.

Asettele nuudeli ja vihannekset lautaselle ja nosta kypsä kananrinta päälle. Koristele halutessasi iduilla, seesaminsiemenillä ja korianterin lehdillä.