Enable JavaScript to visit this website.
Kurpitsapaistos

Kurpitsapaistos

Helppo kurpitsapaistos maistuu pääruokana tai ilman pekonia lisukkeena kalalle tai lihalle. Kurpitsapaistos sopii loistavasti FODMAP-ruokavaliota tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Ainesosat:

2 varsiselleriä

300 g vihreitä papuja

1 myskikurpitsa

1 paketti pekonia

200 g kurpitsansiemeniä

rypsiöljyä

50 g parmesaania

Valmistusohje:

Leikkaa varsisellerit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne rypsiöljyssä. Jos käytät tuoreita papuja, ryöppää niitä noin neljä minuuttia. Pakastepapuja ei tarvitse ryöpätä. Leikkaa kurpitsa peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi, pekoni samoin.

Sekoita selleri, pavut, kurpitsat, pekonit ja kurpitsansiemenet keskenään, ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vähän rypsiöljyä. Laita seos uunivuokaan ja vuole parmesaanista kuorimaveitsellä lastuja päälle. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia, sekoittaen paistosta 10 minuutin välein. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Vinkki! Jättämällä pekonin pois saat paistoksesta hyvän lisukkeen kalalle tai lihalle.