Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pinjansiemenrisotto ja paistettua kananrintaa

Pinjansiemenrisotto ja paistettua kananrintaa


Suussa sulava pinjansiemenrisotto tarjoillaan paistetun kananrinnan kanssa. Raikas, basilikalla maustettu yrttiöljy antaa tälle FODMAP-ruokavalioon sopivalle risotolle kauniin, vihreän värin.

Ainesosat:

1 rasia pinaattia

1 puntti basilikaa

oliiviöljyä

1 pieni fenkoli

4 dl risottoriisiä

3 rkl laktoositonta tuorejuustoa

40 g parmesaania

30 g pinjansiemeniä

broilerin rintafileitä 1 per ruokailija

Valmistusohje:

Tee vihreää öljyä soseuttamalla blenderissä pinaatti ja basilika oliiviöljyn kanssa.

Leikkaa fenkolista pieniä kuutioita. Freesaa fenkolia ja riisiä hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää kiehuvaa vettä vähitellen, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää lopuksi kolme lusikallista tuorejuustoa, raasta sekaan parmesaania ja lisää pinjansiemenet.

Mausta broilerin rintafileet suolalla ja pippurilla ja paista ne pannulla kypsäksi. Lisää yrttiöljy risottoon juuri ennen tarjoilua, jotta risotto värjäytyy vihreäksi. Annostele risotto lautasille ja asettele rintafileet risoton päälle. Koristele esimerkiksi muutamalla basilikanlehdellä.