Skip directly to content

Sub Categorized Recipe View

Pääruoat

Kvinoapaella

Espanjalaiset keittiön suosikkiruoka saa uuden säväyksen kvinoasta ja ihanan suolaisista oliiveista.

Pääruoat

Herkän vatsan kasvispyttipannu ja uppomuna

Kuori ja kuutioi kaikki kasvikset. Lisää perunat ensimmäisenä pannulla ja paista noin 5 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja laske hieman lämpöä. Kun kaikki kasvikset ovat kypsiä, lisää leikattu persilja ja pinaatti. Mausta, pyöräytä kevyesti ja siirrä pannu sivuun. 

Pääruoat

Kylmäsavulohilasagne

Ensimmäiseksi ota pinaatti sulamaan ajoissa tai sulata mikrossa. Pistä uuni päälle ja nosta lämpö 200 asteeseen. Laita sen jälkeen vesi kiehumaan. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja loput kasvikset pieniksi kuutioiksi. Freesaa pannulla kunnes tomaatista irtoaa nesteet. Laske lämpöä ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja siirrä pannu pois liedeltä. Lisää rucola.

Pääruoat

Tofu-nuudelikeitto

Tee currytahna ensin. Kuori sitruunaruohon uloimmat kerrokset ja pilko vähän pienemmäksi. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Pääruoat

Polentapuuro

Yllätä vieraasi ja tee heille maistuvaa polentapuuroa. Puuro saa makunsa parmesanista. 

Pääruoat

Kurpitsapaistos

Leikkaa varsisellerit pieniksi kuutioiksi ja freesaa ne rypsiöljyssä. Jos käytät tuoreita papuja, ryöppää niitä noin neljä minuuttia. Pakastepapuja ei tarvitse ryöpätä.

Pääruoat

Lämmin punajuuri-lohipiiras

Laita uuni lämpiämään 180–200-asteiseksi, riippuen uunin tehosta. Laita punajuuri keittymään ellet käytä esikäsiteltyä punajuurta.

Pääruoat

Lammaskaali ja perunamuusi

Paista jauheliha pannulla. Kun liha on ruskistunut kauniisti, laske lämpöä ja lisää paksoi ja porkkanat. Kun vihannekset ovat kypsyneet, lisää vesi ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia. Sekoita hyvin.. Lisää lopuksi lehtikaali. Ota pannu pois liedeltä ja jätä sivuun kansi päällä.

Pääruoat

Vatsaystävällinen pizzapohja

Mittaa kädenlämpöinen vesi ja lisää siihen suola ja hiiva. Sekoita hyvin ja anna seistä noin 15 minuuttia. Lisää jauhot ja oliiviöljy.

Pääruoat

Paistettua haukea ja lämmin perunasalaatti

Keitä kananmunat kypsiksi. Leikkaa perunat neljään osaan ja keitä nekin kypsiksi.

Pääruoat

Lanttulaatikko

Kääri lantut folioon, laita ne 200-asteiseen uuniin ja paahda kypsäksi. Turvota gluteenittomat korppujauhot soijakermassa. Vatkaa munista rakenne rikki. Kun lantut ovat kypsiä, kaavi sisus kulhoon ja lisää vesi. Soseuta tasaiseksi ja lisää turvotetut korppujauhot, munat ja mausteet soseeseen. Laita seos öljyttyyn vuokaan ja paista 160 asteessa puolitoista tuntia ja sen jälkeen vielä 190 asteessa puoli tuntia.

Pääruoat

Maalaissalaatti ja sinappimajoneesi

Tee ensin majoneesi. Laita kulhoon keltuaiset, ryytisinappi, etikka, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

Pääruoat

Vihreä pinjansiemenrisotto ja paistettua kananrintaa

Tee vihreää öljyä soseuttamalla blenderissä pinaatti ja basilika oliiviöljyn kanssa. Leikkaa fenkolista pieniä kuutioita.

Pääruoat

Nuudeliwokki ja marinoitua broilerinrintaa

Marinoi broileri hyvissä ajoin, mieluiten jo edellisenä iltana. Sekoita marinadia varten sitruunankuori..

Pääruoat

Karkeat ohukaiset

Sekoita kaikki ainekset keskenään margariinia lukuun ottamatta. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

Pääruoat

Äidin jauhelihamureke

Sekoita kerma ja kevytolut ja anna turvota 5–10 minuuttia. Hienonna sipuli, kuullota pannulla ja jäähdytä.