Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Lanttulaatikko

Lanttulaatikko


Lanttulaatikko on jouluruokien klassikko, joka sopii liharuokien lisukkeeksi muulloinkin. Lanttulaatikko sopii loistavasti FODMAP-ruokavaliota noudattavalle ja tämä resepti on myös gluteeniton.

Ainesosat:

1 kg lanttua

gluteenitonta korppujauhoa

3 dl soijakermaa

2 kananmunaa

2 dl vettä

muskottipähkinää

kuivattua inkivääriä

suolaa

Valmistusohje:

Kääri lantut folioon, laita ne 200-asteiseen uuniin ja paahda kypsäksi. Turvota gluteenittomat korppujauhot soijakermassa. Vatkaa munista rakenne rikki. Kun lantut ovat kypsiä, kaavi sisus kulhoon ja lisää vesi. Soseuta tasaiseksi ja lisää turvotetut korppujauhot, munat ja mausteet soseeseen. Laita seos öljyttyyn vuokaan ja paista 160 asteessa puolitoista tuntia ja sen jälkeen vielä 190 asteessa puoli tuntia.

Kypsentämällä lantut kokonaisina uunissa, ne säilyttävät paremmin oman makeutensa, eikä laatikkoon tarvitse lisätä sokeria.